Tanten och jag

Men jag vet faktiskt inte om jag tänker berätta vad jag drömde inatt… okej då men det är ju knäppt som vanligt – alltså jag står med en liten tant vid en motorväg och bilarna susar förbi och är många. Det som just har hänt är att en bil har kört på, liksom touchat tanten så att….hennes ben har gått av och hela underbenet är borta! Foten ligger brevid, nu låter det här ju som en riktigt blodig historia, men det är det inte alls, inget blod alls faktiskt och foten ser lite ut som en träsko och jag lägger den i tidningspapper, vi ,tanten och jag, vi bestämmer att en benknota som ligger vid sidan behöver vi inte  spara utan den slänger vi ut efter slänten. Vi har det riktigt trevligt och är på gott humör både tanten och jag. Men tillslut måste  jag ringa ambulansen igen och fråga varför de inte kommer då garvar de och säger “hehe ja tjena vi har ju redan skickat 300 stycken” men då blir jag faktiskt förbaskad för den lilla söta tantens skull ! Men det kommer faktiskt en ambulans och tanten får åka med och jag klappar henne på kinderna.
– Over and Out-

Posted in Uncategorized | Leave a comment

I drömmarnas värld

Jag kan känna en lätt oro när jag tänker på vad jag drömmer om på nätterna, jag drömmer ofta om väldigt knasiga saker – som nu – vem drömmer om att äta trasmattor, jo jag! Alltså att vi (inte riktigt säker på vilka) ska äta trasmattor med fyllning ungefär som tacos, men jag kommer ju på att om man skär bort kanterna så blir det inte så mycket matta att äta,utan mer fyllning, helt logiskt och det är inte konstigt heller att vi ska äta mattor och vi har många mattor och många matt-tacos – men herregud varför drömmer man så??!!
Kan det vara så att min hjärna vill tala om för mig att mitt projekt med just mattorna är helt omöjligt, att jag ska ta mitt förnuft till fånga och inse att det är lika omöjligt som att äta mattor som tacos?
Och alla andra knäppa grejer jag drömmer om…
Och staden som jag ständigt återkommer till, jag undrar verkligen om den finns någonstans på riktigt? Isåfall hittar jag där och jag vet att man kan ta genvägen genom gränden och över torget så kommer man fortare fram till…ja vadå? Jag vet hur gatorna och affärerna ser ut, det finns också vatten vid staden, det kan vara havet och en hamn, eller iallafall ett större vattendrag. Och Trappor, gränder, hus….Man kan också ta bussen , det har jag gjort många gånger och man åker till hållplatsen innan ändhållplatsen, där hyreshusen ligger, men det kan vara lite svårt att hitta från vilken hållplats vid busstationen som bussen går från, man får vara lite uppmärksam så man inte tar fel.

En del funderar ju på om det är så att det man drömmer är det som verkligheten och att man drömmer det som är det vi kallar verkligheten, men alltså jag hoppas att inte är så för då lever jag världens mest knäppa liv. Äta trasmattor…Pust

 

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Jag inser att helgen är slut

Gör lite allt möjligt idag – målar lite på en tavla, inser att den nu är klar Gör klart det sista på mormorsrutors-filten, funderar om jag ska göra en till…ingen insikt än. Rensar lite i ofärdiga grejer, bestämmer mig för att inte göra klart den orangea tröjan som har legat nästan färdig ett par år för jag inser att den inte blir som jag tänkt, men så blev den avklarad iallafall, den hamnar i en låda så får vi se någon gång. Letar mönster och beskrivningar på nya saker, inser att jag behöver göra klart andra först. Försöker också tänka ut någon middagsmat, men tänker bara på popcorn men inser att det inte funkar som middag till hela familjen.
Jag inser att jag är jättetrött så det få bli te och mackor och framför allt inser jag att det snart är söndagskväll och det snart är ny jobbvecka.

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Maman

Nu är hon på plats utanför Moderna Museet i Stockholm – “Maman”, 9 meter hög,  av Louise Bourgeois!

mamanOch en hel utställning på museet med verk av den franska konstnären, vernissage idag.
Och jag kommer att få se Maman senare, i mars, när vi har en tur till Stockholm inplanerat, det har vi bestämt, det ska bli riktigt häftigt att få se. Resten av utställningen verkar ju också vara spännande, en spännande och originell, egensinnig  konstnär var hon ju.
Vill man kan se en film när de satte upp Maman här.

Egentligen skulle jag skriva ett namn på en ganska (eller halv) känd författare här och länka till min käre mans blogg, men jag är för feg, så det törs jag inte, jag tror att min käre man retar gallfeber på denna författare (men jag fnissar lite).

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Svenska Freds

Alltså lite tokroligt blir det när jag gillar Svenska freds på facebook (Svenska freds- och skiljedomsföreningen på facebook) och får upp Försvarsmakten som föreslagen sida som jag nog gillar, känns ju lite främmande – hur tänkte man egentligen där?

svenskafreds

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Fredag

Att sticka är så otroligt roligt och avkopplande, jag tror att det är lite som att meditera. Fler skulle sticka mera, alla skulle sticka mera, om fler stickade mera skulle världen se bättre ut, det är jag helt övertygad om!

knitsherlockI övrigt väntar nu en hel helg! Kanske lite stickande, men först mormorsrutor som ska fästas och monteras. Börjar fästa lite nu innan det är dags att börja med maten som idag blir pizza.
Trevlig helg!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Klar julklapp

Julklapps-sjalen som jag fick av min syster, två nystan garn, stickor och beskrivning i en fin liten väska, är nu klar. Garnet är silkmohair så det är riktigt mjukt och härligt. Sjalen var rolig och gick fort att sticka, mönstret kommer från knit4u (där finns det mycket annat roligt också).

sjal

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Bokprat

“Morgon i Jenin” av Susan Abulhawa

morgon_i_jenin

En bok som handlar om Palestina och Israel,  här får man riktiga människor som lever i vardagen mitt i kriget. Man får bilder och möta människor från platser och flyktingläger som man tidigare bara känt som namn. Mycket är förstås väldigt hemskt, ibland nästan outhärdligt, ibland kan jag tycka att det går lite för snabbt fram och händelser som borde få ta mer utrymme blir kort beskrivet. Boken har ett beskrivande och så vackert språk.
Det här är en bok som man inte glömmer, den lämnar något efter sig, många tankar, inte minst i tider som dessa när våldet härjar i religioners namn .
Och den bekräftar än en gång att våld föder våld.
Läs!

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Att längta till

Tre fält som man borde få se verkligheten, inte nödvändigtvis samtidigt. Undrar om man börjar längta bort från vinter och kyla eftersom sånt här poppar upp?

Lavendelfält

 

solrosfalt

Solrosfält

vallmfalt

Vallmofält

Posted in Uncategorized | Leave a comment

Helgen kom och gick

Helgen är redan slut.
Det blev mest jobb, omdömen om alla högstadieelever ska vara klara till måndag, men alla är skrivna och lämnade dit de ska, så det är ju iallafall bra.
Sovmorgnar blev det ju förstås i helgen och en liten läs/sovstund i soffan både lördag och söndagmorgon och det är ju alltid skönt. Hoppas på helledigt nästa helg, då ska det nog renoveras om lust, kraft och ork finns, det gör det nog!

Är så trött idag, känns som det mesta går på halvfart så det får bli tidig läggning ikväll.

trottgrisTa en titt på dessa underbara bilder, det här tror jag att jag kan somna till! Godnatt!

Enchanting European Landscapes Inspired by Brothers Grimm Folk Tales Photographed by Kilian Schönberger

Posted in Uncategorized | Leave a comment