Nationaldag

flaggaIdag har vi “Sveriges nationaldag” som mina kollegor så högtidligt skrivit i sin planeringsalmanacka, vi hade å andra sidan bara skrivit “nationaldagen” helt slarvigt.
Den här dagen använder jag till….ingenting särskilt, jag är mest bara ledig, ska göra en trevlig beställning nämligen årets semesterboksbeställning, det måste göras till varje sommar, liksom jul. Kanske ska det bli ett traditionellt nationaldagsfirande, att beställa böcker just den dagen, ja, så kan det nog bli. Jag brukar ju ha senare semester än som det blir i år, men man kan ju ha böckerna ändå och tjuvkika eller tjuvläsa lite innan själva ledigheten börjar.

Årets betyg till alla mina elever är klara och satta, det känns skönt att det är klart!

I morgon blir det till att medverka i  tv-inspelning, eller medverka är kanske att ta i, bevista är kanske bättre eller rent av att titta på, men vi ska till Orsa och Moraeus med mera. Det blir nog kul, men man kan ju säga att jag redan har vanan att medverka i tv-inspelningar eftersom jag var på Hylands hörna, i lila overall med utsvängda ben och guldpaljettkrage, jag tror nästan att det också var ett guldkedjeskärp till, det var det finaste jag hade och dessutom ganska tufft. Nu var det här ju ett par eller några, okej då ganska många år sedan, och jag minns kanske inte så mycket men jag tror att det här är något ungefär som att cykla och simma, man liksom bara kan det, ja att medverka i tv-inspelningar alltså. Så det blir nog bra – när studiomannen håller upp en skylt som det står klappa alternativt applåder på, ja då klappar man händerna, oj nu kom jag på att vi alltid är sådana som alltid ska göra som vi vill….men vi kan ju inte sitta där och sura med armarna i kors om vi inte gillar det som Freda sjunger, eller om vi inte tycker Henrik Dorsin är kul, eller om Martin Stenmarck inte sjunger bra eller om Caroline af Ugglas inte har stövlar på sig….nej vi får helt enkelt skärpa oss och göra som vi ska, annars kanske vi blir utvisade och så visar dom det på tv och så blir det tidningsrubriker och så får hela släkten och alla som känner oss skämmas och ingen vill prata med oss mer och vi portade från varenda tv-inspelning och jag som ändå har ett renommé som tv-inspelningsmedverkande att tänka på…

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.