Lördag och söndag

Dagarna rusar fram, helg blir vardagsvecka, vardag helg.

Igår lördag lagade jag indiskt, det är alltid lite kul prövade också en ny rätt, kål och kokosfräs i curry, ja det hette typ något sånt, helt enkelt vitkål ,lök och kokos frästa i lite olja och curry som sedan får koka med lite vatten, det blev riktigt gott och passade bra till Masalan på quornbitar, ris och yogurth förstås. Friterade Papadums bröd till (som vi aldrig kommer ihåg vad de heter utan alltid kallar pom pombröd 🙂 ). Jag bakade också för första gången Naanbröd, det blev bra och var inte särskilt svårt att göra, det tog lite tid eftersom degen skulle jäsa över två timmar, men det skötte sig ju själv.
Det är mysigt att äta indiskt och är så gott, mycket smak och blir så annorlunda. Skulle vara roligt att pröva att äta ute igen, vid vårt enda indiska restaurangbesök blev vi grymt besvikna, det smakade faktiskt ingenting, eller ju det gjorde det ju, men inte alls mycket eller som vi tänkt oss, men som sagt vi prova igen någon annanstans.
Idag åt vi en enkel sallad och lite stekt halloumi. Funkar också.

Verkar som det här blir en matblogg och det var väl kanske inte meningen precis, men jag tycker faktiskt att det är lite roligt att skriva om det, och det här är ju bara för mig? Men det är faktiskt också ett bra sätt för mig att komma igång med bloggandet igen och såsmåningom blir det kanske också lite vettigare saker skrivna……

Idag har vi också helgfikat som vi brukar på eftermiddagen, till kaffet blev det en äppelpaj som jag bakade igår, en smulpajsvariant med min favoritkrydda vanilj och min”Amerikanska äppelpajkrydda”, som jag gjort och själv tagit fram under Brattbergtiden, smuldegen blev vetemjöl, grahamsmjöl, havregryn och lite vanilj igen då, så ovanpå lite grovhackad mandel och solroskärnor och tillsist lite ringlad sirap över det hela. Det blev riktigt smarrigt 🙂 !!

Jag tror att jag måste foto lite mer, men hallå…….nu var det ju faktiskt inte tänkt att det här skulle vara någon matblogg!!!!

Idag när vi vaknade var det till en snöig söndag, det låg ett ordentligt snötäcke på marken och på träden, känns ju sådär, snön ligger faktiskt kvar än om inte fullt så mycket som imorse. (Åh, jag kan ju skriva om nåt annat än mat – om VÄDRET 😮 )

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.