Tankar

Snö i mängder har kommit men vi har klarat oss från stormen den här gången. Käre mannen är ute med snöslungan, jag tror faktiskt det är första gången den här vintern, men det blir väl fler innan våren är här. Själv bakar jag bröd under tiden, bara enkelt vitt matbröd men det brukar smaka bra.
Annars snurrar tankarna kring Paris. Idag känns det att man bor långt bort från…allt, skulle så gärna ha deltagit i manifestationer och visat sympati, men man går liksom ut i Los och ställer sig med en penna i luften (hallå liksom vad pysslar du med, ska vi ringa nån..) även om jag tror (och innerligt hoppas) att folk här också bryr sig, inte för det märks på  tex Facebook det är få (men dock några tappra) som visar att man tänker på annat än sig själva eller möjligen sina bästa kompisar.
I Nigeria sprängde en tioårig flicka sig själv som självmordsbombare och tog med sig 19 personer i döden – 10 år och det i en guds namn -Ett gäng satirtecknare blir sådana farliga fiender att de måste brutalt måste tystat med skott från vapen. En annan mycket farlig och mäktig fiende är Malala en flicka nu 16 år men som hemskast när hon var 14 och måste tystas med skott, här lyckades man ju inte och Malalas röst hörs nu tydligare och högre än någonsin när hon talar om flickor rätt till utbildning. Vilken utbildning fick flickan i Nigeria? Vad skiljer henne mot Malala? Varför spränger hon sig själv medan Malala ställer sig upp pratar?

thepen

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.