Stockholm

Två dagar i Stockholm (eller nästan iallafall) – torsdag eftermiddag kom jag och min arbetskamrat dit, efter en händelserik tågresa med först biljettkontrollanter av den barska sorten, men vi hade ju allt i ordning, värre var det för den stackars killen på andra sidan, han hade uppgett att han åkte på ungdomsbiljett, men vid kontrollen visade sig att han var för gammal, vilket gav honom böter på 500:-, roligare kan man ju ha.
När vi sedan skulle byta till Stockholmståget i Gävle visade det sig att det tåget var tyvärr inställt?!  Snabbt in till informationen där dom tryckte ut nya biljetter för brinnande livet till nästa tåg som strax skulle avgå, jag var lite snabb och såg till att vi tag i varsin ny biljett, det fanns bara första klass platser kvar men det gjorde ju inget 🙂 vi fick platser i den tysta avdelningen men så tyst var det ju inte med alla nya passagerare som precis som vi fått ersättningsbiljetter, ja hur som helst löste det ju sig till det bästa och vi fick gratis kaffe och kom fram i samma tid som vi skulle.

Checkade in på hotellet som låg precis bredvid centralen, lämpligt….

Vi var sedan och åt på La familglia på kungsholmen, Åke hade varit där och tyckte vi skulle prova, och det var verkligen bra, gott och trevligt. Dit går jag gärna igen, jag åt brushetta och sedan pastaknyten med ost i gorgonzolasås, lite pesto och parmesan, vi fick också en jättegod tapenade som var gjord på gröna oliver, inlagd paprika, fetaost mixad med olivolja, riktigt god! Till det hela drack vi ett mycket gott italienskt vin förstås. Mycket mätta och nöjda var vi sedan.

På fredagen letade vi oss ut till Lärarnas hus på Lilla Essingen där vi deltog i Fritidspedagogernas rikskonferens, vi lyssnade till flera föredrag, en del riktigt bra andra mindre bra men i det stora hela var det en intressant och givande dag.

Sedan var det dags för mig att åka hemåt och Maria stannade kvar i Stockholm över helgen. Min hemresan gick helt utan missöden 🙂 !
Innan mitt tåg skulle gå tog vi en kort tur på stan och jag rekommenderar inte Drottninggatan en fredag strax efter fyra, nej det var ingen höjdare med hur mycket folk som helst och det är faktiskt inte det man saknar med Stockholm, men det finns ju andra sidor av stan också som tur är!

Vy från hotellrummet – Stockholm 9 november 2012 kl 08.08

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.