Bokprat

En hel del böcker har jag ju läst under tiden som bloggen “legat träda”.
I julbeställningen (det ska naturligtvis alltid beställas en hög böcker till jul, annars blir det ingen riktig jul) var det en hel del godbitar med.
Den bästa var “Låt vargarna komma”av Carol Rifka Brunt.
Det här är en riktigt, riktigt bra bok! En bok om vänskap, kärlek och relationer, om sorg och längtan och allt detta utan att vara ett dugg sentimental. Historien utspelar sig under åttiotalet i New York, det handlar om Aids, konst, musik och att vara tonåring på väg in i vuxenlivet, lite vilsen och så Vänskap. Vi möter underbara karaktärer, mänskliga med fel och brister men sanna. Det här tycker jag faktiskt är en bok som alla skulle läsa. Dessutom är miljöerna så bra beskrivna, att jag som aldrig haft någon speciell längtan till just New York nu gärna skulle vilja åka dit. Är det 2014 bästa lästa bok? Ja kanske.

låt_vargarna_kommaI stark konkurrens med en annan bok, som också till stor del utspelar sig just i New York : “Steglitsan” av Donna Tartt.

steglitsanDen här boken är så himla bra!
Också den här boken får mig att längta till New York.
“Steglitsan” och “Låt vargarna komma” påminner om varandra på något sätt, jag tror att det är värmen, vänskapen och de varma lite udda personerna  och miljöbeskrivningarna som finns i båda böckerna.
Donna Tartt har blivit en av mina favoritförfattare och jag har läst hennes andra romaner också “Den hemliga historien” och “Den lille vännen”
Alla mycket bra och väl värda att läsa!

the_pen

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.