Kärlek och respekt

Jag , som så många andra, som tur är, har blivit otroligt upprörda och provocerade av den friande våldtäktsdomen av de sex tonårspojkarna som utsatte en femtonårig flicka för en gruppvåldtäkt där också finns helt obestridliga tekniska bevis.
Flickan inlåst i ett rum, berusad, fråntagen sin mobil och hon säger att hon inte vill, hon säger nej, domstolen väljer att kalla detta för att flickan inte var i ett tillräckligt “hjälplöst tillstånd” då undrar jag hur hjälplös ska man vara för att vara just hjälplös, alltså inte inlåst i ett rum med sex kåta grabbar utan möjlighet att att sig ut eller kalla på hjälp , i en situation där det var modigt att ens våga säga nej.
Och att hon sa nej, att hon inte ville är ju det enda som borde betyda något, det viktigaste av allt – ETT NEJ ÄR ALLTID ETT NEJ!
Vi måste lära våra ungar (då menar jag alla våra ungar i skolan, i samhället, överallt) att ett nej är alltid ett nej, varesig man är kille eller tjej oavsett när det sägs och även om det så sorgligt inte hjälpte den här tjejen så måste vi också lära våra ungar att säga nej när man hamnar i en situation, ett läge när det inte känns riktigt eller okej. Ingen ska någonsin behöva göra något mot sin vilja.

heart

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.