Bokprat

Har läst Henning Mankell “Danslärarens återkomst”, bra, förstås som Mankells böcker alltid är, det här är en polisroman men som vanligt med djup och tankar kring människor och samhälle i nutid och som i den här boken under Andra världskriget, inte minst hur krig och våld formar och vad det gör med oss. Historien utspelar sig till största delen i Härjedalen i och runt Sveg (som Henning Mankell ju kommer från), och det känns lite som våra trakter trots allt och det är ju alltid lite kul. Men trots att den är bra gillar jag tex “Minnet av en smutsig ängel” bättre, det beror kanske på att jag just nu är lite trött på polisböcker, men absolut att den är läsvärd!
Jag har läst den här boken på läsplattan och jag tycker det funkar bra.

danslararens_aterkomst just_kids
Den förra boken jag läste var också på plattan, det var Patti Smith “Just kids”, intressant och bra, och boken handlade lika mycket om hennes vän/tidigare pojkvän Robert Mapplethorpe, konstnär och fotograf, som om henne själv och deras väg och sökande som konstnärer. Jag visste inte så mycket om någon av dem tidigare så det gav en ny bild.
Det är en häftig tid som beskrivs och många av namnen blir till ja, kanske inte helt vanliga men levande personer.  Läs!

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.